De ce miros picioarele?
 
De ce miros picioarele?

Sunt mai multe motive pentru care picioarele miros mult mai rău decât orice altă parte a corpului. Primul dintre ele este transpiraţia. Picioarele sunt în topul părţilor care transpiră cel mai mult, fiecare din ele fiind dotat cu peste 250.000 de glande sudoripare.

Mirosul caracteristic este produs de bacteriile care trăiesc pe piele şi se hrănesc cu transpiraţia, producând anumite resturi cu miros puternic. Asta se întâmplă pe tot corpul, numai că în alte părţi transpiraţia se evaporă rapid, astfel că bacteriile respective au puţin timp la dispozitie pentru a se hrăni cu ea.

Al doilea motiv pentru care picioarele miros mai rău decât orice altă parte a corpului este uşor de bănuit: şosetele şi încălţămintea. Transpiraţia de pe picioare nu se poate evapora la fel ca cea de pe mâini de exemplu – şi palmele conţin cam tot atâtea glande sudoripare – din cauza pantofilor şi şosetelor, materialul acestora absorbind lichidul. Mediul umed, întunecat şi călduţ care se formează în pantofii tăi este perfect pentru bacterii care se înmulţesc şi devin înfometate.

Totuşi, de ce unele picioare miros mai rău decât altele? Pentru că unii din noi transpiră mai mult decât alţii. De exemplu, bărbaţii transpiră în general mai mult decât femeile, aşa că picioarele lor miros mai urât. La fel, picioarele tale vor mirosi mai rău într-o zi călduroasă de vară decât într-una friguroasă de iarnă fiindcă în primul caz transpiri mai mult.

Cum scapi de mirosul picioarelor?

Prima măsură ce trebuie luată: spală-ţi picioarele cât mai des şi cât mai bine, având grijă să îndepărtezi şi pielea moartă. De preferat este să foloseşti săpun antibacterian, care omoară bacteriile de pe piele. Înainte de a te încălţa foloseşte un produs cu proprietăţi antibacteriene şi antiperspirante. Aceasta poate fi sub formă de cremă, gel, spray, pudră sau loţiune, iar preţurile sunt accesibile.

 

sursa: http://odoras.md

 
Newsletter
Preturile extrem de atractive ale marcilor de inalta calitate si o selecție echilibrata si usor de utilizat fac din client obisnuit un client fidel.
Contact
Telefon: 0747 512 054
E-mail: office@vitagli.ro
facebook.com/legyfitt/