Musetelul reduce durerile menstruale
 
Musetelul reduce durerile menstruale

Ceaiul de mușețel, bogat în flavonoide și antioxidanți, este unul dintre cele mai populare remedii, datorită multiplelor sale beneficii pe care le aduce corpului, precum reducerea nivelului de stres, reglarea somnului, diminuarea simptomelor menstruale, stimularea sistemului imunitar și înfrumusețarea pielii.

Din articol vă propunem să aflați ce fel de proprietăți benefice are ceaiul de mușețel:

Diminuează disconfortul menstrual

Proprietățile sale antiinflamatorii și efectul relaxant pe care îl au asupra întregului organism, fac mușețelul să fie cea mai folosită plantă în rândul femeilor care se confruntă cu dureri menstruale. Acestea pot include și stări de balonare, crampe, transpirație excesivă și probleme cu somnul, însă pot fi combătute cu succes cu ajutorul ceaiului de mușețel.

Estompează ridurile

Este utilizat de secole și în tratamentele de înfrumusețare pentru că poate trata iritațiile pielii, precum roșeața sau eczemele. De asemenea, folosirea periodică a compreselor cu ceai de mușețel îmbunătățesc vizibil calitatea pielii, ajutând la diminuarea ridurilor. 

Întărește sistemul imunitar

Dacă vrei să îți întărești imunitatea astfel încât să faci față infecțiilor, ceaiul de mușețel este un remediu excelent pe care îl poți folosi. Compușii fenolici pe care acesta îi conține îți ajută organismul să facă față împotriva infecțiilor bacteriene. 

Combate stresul

După o zi lungă la muncă, tot ce îți dorești e să ai parte de liniște. O cană cu ceai de mușețel reglează nivelul de serotonină și de melatonină, acest având drept consecință eliminarea stresului și a stărilor de anxietate. Este suficient să bei una sau două căni zilnic pentru a putea scăpa de simptomele stresului cronic. 

Reglează somnul

Persoanele care întâmpină dificultăți în a se odihni, cel mai probabil din cauza stresului acumulat de-a lungul timpului, pot recurge la tratamentul cu ceai de mușețel. Acesta este potrivit și celor care suferă de apnee. În fiecare seară, cu un sfert de oră înainte de culcare, bea o cană călduță de ceai de mușețel, care te va ajuta să adormi mai repede și să ai un somn odihnitor.

De folos în tratarea diabetului

Conform studiilor, ceaiul de mușețel s-a demonstrat a fi de folos persoanelor care suferă de diabet pentru că scade nivelul de zahăr și reglează nivelul de insulină din sânge. Cu toate acestea, este recomandat să te consulți cu medicul.

Întărește părul

Aplicat extern, are efecte benefice asupra pielii corpului, cât și a scalpului. Calmează senzația de mâncărime, elimină mătreața și întărește și firul de păr, făcându-l să fie mai rezistent și mai lucios.

 

Atenție!!! Ceaiul de mușețel nu este recomandat femeilor însărcinate pentru că poate crește riscul avortului spontan.

 

 sursa: http://odoras.md

 
Newsletter
Preturile extrem de atractive ale marcilor de inalta calitate si o selecție echilibrata si usor de utilizat fac din client obisnuit un client fidel.
Contact
Telefon: 0747 512 054
E-mail: office@vitagli.ro
facebook.com/legyfitt/